Δημοσκοπήσεις: Η Χρυσή Αυγή καλπάζει και οι άλλοι βυθίζονται

Δύο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στο σημερινό τύπο: η πρώτη της εταιρείας RASS στη νεοεκδοθείσα εφημερίδα «Παραπολιτική» (εύχομαι να είναι καλορίζικη) και η δεύτερη της εταιρείας METRON ANALYSIS στον «Κόσμο του Επενδυτή». Πρώτη κοινή συνισταμένη των δύο δημοσκοπήσεων είναι η παγίωση της Χρυσής Αυγής στην 3η θέση, με διψήφια ποσοστά (με αναγωγή)! Και δεύτερη, η πτώση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και παράλληλα ο καλπασμός της Χρυσής Αυγής.  

Στη δημοσκόπηση της RASS προηγείται με βραχεία κεφαλή η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ (24,2% – 23,1%), στην 3η θέση είναι όπως είπαμε είναι η Χρυσή Αυγή με 9,3%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, ΔΗΜΑΡ με 5,2% και ΚΚΕ με 4,6%. Τα πιο πάνω ποσοστά είναι χωρίς αναγωγή, με την αδιευκρίνιστη ψήφο και τα λευκά-άκυρα στο 13,6%.

Στη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, ακολουθεί η ΝΔ με 19,6%, στην 3η θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 8,8%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8% και στην τελευταία θέση το ΚΚΕ με 3,9%. Εδώ, η αδιευκρίνιστη ψήφος, τα άκυρα-λευκά και τα δεν ξέρω-δεν απαντώ αγγίζουν το 25%.

Έτσι, με την αναγωγή τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής εκτοξεύονται στο 11,7%, με «οροφή» το 14%!

Τα αποτελέσματα των δύο δημοσκοπήσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα άλλων δύο δημοσκοπήσεων που είχαν γίνει πριν από δύο βδομάδες, με τα ίδια πάνω-κάτω αποτελέσματα.

Κι αν υπολογίσουμε πως έχουμε αυτά τα αποτελέσματα ενώ τα πολυσυζητημένα νέα μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, καταλαβαίνει ο καθένας ότι αναμένεται νέα εκτόξευση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής με την εφαρμογή τους. Κι αυτό εξηγεί την πρωτοφανή επίθεση που δέχεται καθημερινά το εθνικιστικό αυτό κόμμα από όλες τις πτέρυγες του πολιτικού κατεστημένου και των ΜΜΕ. Κι όσο αυξάνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τόσο θα αυξάνεται και η πολεμική εναντίον της. Που όπως όλα δείχνουν την ενισχύει όλο και πιο πολύ!

Αμαλία Κουτσαβίτη