Ο Μητσοτάκης, τα… ντολμαδάκια της Μαρίκας, η αριστερά και η Χρυσή Αυγή

Στην… άκρα αριστερά και τα πολιτικά της τερτίπια, αποδίδει ο Κ. Μητσοτάκης τη φοβερή άνοδο της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βηματοδότη»: Ως «επίτευγμα της Αριστεράς», θεωρεί ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κων. Μητσοτάκης, την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και ειδικότερα της Χρυσής Αυγής. Όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη μου, πώς εξηγεί την άνοδο του εθνικιστικού αυτού κόμματος, με τις έκνομες ενέργειές του που έχουν εξοργίσει την ελληνική κοινωνία, απάντησε ότι ας είναι καλά η Αριστερά καθώς η ανομία που επικράτησε τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα αυτή την άνοδο, ζητώντας μάλιστα, για το καλό του τόπου να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων. Σφόδρα, λοιπόν, ενοχλημένος φαίνεται ο κ. Κων. Μητσοτάκης, με όσα συμβαίνουν στον ακραίο χώρο και που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας μας.

Και βέβαια, κάτι ξέρει περί άκρας αριστεράς ο Κ. Μητσοτάκης. Γιατί είναι ο πολιτικός στον οποίο η άκρα αριστερά οφείλει -κατά ένα μεγάλο μέρος- την πολιτική της επιβίωση! Όταν, λοιπόν, το 1989-1990 τα κομμουνιστικά καθεστώτα κατέρρεαν το ένα μετά από τ’ άλλο και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη η αριστερά οδηγείτο στη χλεύη, την απαξία και το πολιτικό περιθώριο, ο Μητσοτάκης την νομιμοποιούσε στα μάτια του κόσμου, βάζοντάς την στην κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», με τα ξακουστά… ντολμαδάκια της Μαρίκας.

Κατά συνέπεια, εφόσον η πολιτική επιβίωση της αριστεράς στην Ελλάδα είναι «επίτευγμα» του Μητσοτάκη, και η άνοδος της Χρυσής Αυγής «επίτευγμα της αριστεράς», τότε και η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι δια της… αντανακλάσεως «επίτευγμα του Μητσοτάκη», γιατί αν δεν υπήρχε ο Μητσοτάκης δε θα υπήρχε η αριστερά για να συμβάλει στην άνοδο της Χρυσής Αυγής! Μπερδευτήκατε; Καλά ξεμπερδέματα…

Αμαλία Κουτσαβίτη