Οι τυφλοί της Ζακύνθου και οι… ανοιχτομάτηδες των Αθηνών

Επανέλεγχος σε όσους έπαιρναν μέχρι τώρα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, έγιναν κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία. Το αποτέλεσμα; Αποδείχτηκε πως το 82,35% όσων έπαιρναν το επίδομα δεν ήταν τυφλοί! Ειδικότερα, από τους 388 «τυφλούς» που κλήθηκαν εμφανίστηκαν και εξετάστηκαν οι 221, από τους οποίους μόνο οι 34 (το 17,6%) ήταν πραγματικά τυφλοί! Ωστόσο, ο δήμαρχος Ζακύνθου κατήγγειλε πως ακόμα και στους επανελέγχους έγιναν παρατυπίες κι έπρεπε να κοπούν κι άλλα άτομα. Προσέθεσε επίσης, πως η μόνη τιμωρία του γιατρού που χορηγούσε τα αποδεικτικά για τα επιδόματα τυφλότητας ήταν η μετάθεσή του στον Πύργο.

Γιατί απορεί ο δήμαρχος; Σε περίπτωση που τιμωρούσαν πραγματικά το γιατρό (με απόλυση και παραπομπή στη δικαιοσύνη), θα λυνόταν η γλώσσα του και θα αποκάλυπτε τους… ανοιχτομάτηδες των Αθηνών πολιτικάντηδες που του ζητούσαν να βγάλει τυφλούς τους ψηφοφόρους τους. Οπότε θα… ξεστραβωνόταν ο υπόλοιπος κόσμος, και θα έβλεπε καθαρά ποιοι ευθύνονται για τη δυστυχία του. Πράγμα… ανεπίτρεπτο, γιατί θα κινδύνευε η… δημοκρατία μας!

Θα κληθούν άραγε οι «μαϊμού» τυφλοί να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπρατταν παράνομα, ή μήπως κι αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τη… δημοκρατία μας;