Απάτη η εθνική κυριαρχία, κυρίαρχη η αγορά…

Όνειρα Παγκοσμιοποίησης δια στόματος Κοέν Μπεντίτ

Τον Κοέν (κι όχι Κον) Μπεντίτ, ίνδαλμα των εν Ελλάδι αριστεριστών, τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι ο «κόκκινος Ντάνυ» του Μάη του ’68, αυτός χάριν του οποίου οι τότε αριστεριστές «επαναστάτες» κραύγαζαν «είμαστε όλοι εβραίοι», ο χειροκροτητής της αμερικανονατοϊκής ισοπέδωσης της Σερβίας και των υπόλοιπων «ανθρωπιστικών» πολέμων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και εσχάτως υπέρμαχος της… άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για να δικαστούν για τα… ρατσιστικά τους «εγκλήματα» (που αναποδογύρισαν δυο-τρεις πάγκους λαθρομεταναστών-λαθρεμπόρων).

Ο «σύντροφος», λοιπόν, αυτός έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El Pais και αφού πρώτα απαξίωσε πλήρως την έννοια της εθνικής κυριαρχίας («η έννοια της εθνικής κυριαρχίας δεν υπάρχει, είναι μία απάτη, κυρίαρχη είναι η αγορά»), «προφήτεψε» πως θα είναι ο κόσμος της απόλυτης παγκοσμιοποίησης μετά από 30 χρόνια:

«Σε 30 χρόνια καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα είναι μέλος του G-8, θα είναι οι αμερικανοί και οι κινέζοι αυτοί που θα αποφασίζουν πώς θα είναι η ζωή στη Βαρκελώνη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ευρώπης…»

Αυτά είναι τα απαίσια σχέδια της παγκοσμιοποίησης για το μέλλον μας. Οι λαοί, όμως, δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Οι λαοί της Ευρώπης που αφυπνίζονται, με πρώτο και πάλι τον ελληνικό, δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση των ονείρων του Κοέν Μπεντίτ και του κάθε Κοέν Μπεντίτ. Και θα τα μετατρέψουν σε εφιάλτες!

Αμαλία Κουτσαβίτη