Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας: «Δεν μπορεί να δεχόμαστε όλη τη μιζέρια της Ευρώπης και του κόσμου όλου»!

Επίσκεψη στην Ρουμανία πραγματοποίησε αυτές τις μέρες ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, για να συζητήσει για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πατρίδα του με τους «Ρομά» που καταφτάνουν ως… Ευρωπαίοι πολίτες από την Ρουμανία (και την Βουλγαρία).  

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Βουκουρέστι, ο Γάλλος υπουργός έδωσε συνέντευξη στα κανάλια BFMTV και RMC, ενδεικτικές για τις προθέσεις της (σοσιαλιστικής) κυβέρνησής του, όπου είπε –μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Σήμερα δεν μας επιτρέπεται να δεχτούμε όλους αυτούς τους πληθυσμούς που είναι συχνά οι κολασμένοι της Γης, που διώκονται στη χώρα τους και υφίστανται διακρίσεις. H Γαλλία αναλαμβάνει το μερίδιο που της αναλογεί στο θέμα του ασύλου, στο θέμα της ένταξης αλλά το μήνυμα είναι σαφές: είναι η αποφασιστικότητα. Η λύση βρίσκεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη, ο Γάλλος υπουργός ερωτηθείς για το κλείσιμο καταυλισμών και τις απελάσεις των «Ρομά» (που ξεκίνησε ο Σαρκοζί και συνεχίζει τώρα η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ) επανέλαβε τη φράση του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Μισέλ Ροκάρ, λέγοντας ότι η χώρα «δεν μπορεί να δέχεται όλη τη μιζέρια της Ευρώπης και του κόσμου όλου».

Τις θέσεις του υπουργού του υπερασπίστηκε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μιλώντας στο κανάλι TF1 είχε προαναγγείλει τη μετάβαση στη Ρουμανία του υπουργού Εσωτερικών, ώστε «το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπιστεί στην πηγή του». Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να δεχόμαστε αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες να εκδιώκονται από τη χώρα τους, να εκτοπίζονται και να έρχονται στη Γαλλία για να βρουν καταφύγιο σε συνθήκες όπου δεν μπορούν να έχουν μια οικονομική δραστηριότητα. Υπάρχουν 15.000 Ρομά στη Γαλλία: δεν έχουν έρθει τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε το καθήκον του: να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις και ταυτόχρονα να απομακρύνει τους Ρομά όσο είναι δυνατόν ή να τους επαναπροωθήσει στη χώρα καταγωγής τους».

Όλα αυτά συμβαίνουν στη (σοσιαλιστική, επαναλαμβάνω) Γαλλία, στην οποία οι «Ρομά» από Ρουμανία και Βουλγαρία είναι μόνο 15.000. Στην Ελλάδα που είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιοι, και η συμμετοχή τους στην εγκληματικότητα αναμφισβήτητη, τολμά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών να προχωρήσουν σε μέτρα ανάλογα της δημοκρατικής Γαλλίας; Όχι βέβαια. Αλλά, περιμένετε να πιάσει διψήφιο ποσοστό η Χρυσή Αυγή –όπως έχει πιάσει η Λεπέν στη Γαλλία- και μετά θα δείτε πως θα τρέχουνε…

Αμαλία Κουτσαβίτη