Ετοιμάζουν μνημονιακό πραξικόπημα κατά της Χρυσής Αυγής

(«Ο ελληνικός λαός δεν κάνει επιλογή τυράννων, αρνείται την τυραννία», Γεώργιος Παπανδρέου ο γηραιότερος).

Σε ευθύτατα αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές ατραπούς βαδίζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σε ότι αφορά την Χρυσή Αυγή! «Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά της Χρυσής Αυγής», ανακοινώνει σε θριαμβευτικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα, κατόπιν πληροφοριών από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ. Ποια είναι αυτά τα «έκτακτα» μέτρα; Ορίστε πως τα παρουσιάζει το Έθνος:

«Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμη και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τέλει αδίκημα έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. Πρόκειται σαφώς για ένα μέτρο το οποίο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αποφάσισε να λάβει μετά τα τελευταία επεισόδια που έγιναν με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την απόφασή του αυτή και ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας.

«Η αστυνομία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά σε αδικήματα όπως είναι η αντιποίηση αρχής ή η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας, ακόμη κι όταν αυτή προέρχεται από μέλος του Κοινοβουλίου» φέρεται να είπε στους ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή.

Η κίνηση αυτή, που επιβεβαιώνει τη σταθερή επιλογή του υπ. Δημόσιας Τάξης να αντιμετωπίσει σκληρά τέτοιου είδους φαινόμενα, εντάσσεται σε ένα πλαίσιο μέτρων το οποίο έχει ήδη αποφασίσει να υλοποιήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα αυτά είναι:

Η εμπλοκή της Κρατικής Ασφάλειας, οι άνδρες της οποίας αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μελών του ακροδεξιού χώρου γενικότερα.

Η αποστολή οδηγιών σε όλα τα αστυνομικά τμήματα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στο πλαίσιο αυτού του μηνύματος, εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και βουλευτές όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο. Την τελική απόφαση βέβαια θα τη λαμβάνουν οι εισαγγελικές αρχές, αλλά υπάρχει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ερμηνεία ότι ακόμη και κακούργημα να μη διαπράττεται, το αστυνομικό όργανο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στη σύλληψη και την παραπομπή στο Αυτόφωρο μέλους του Κοινοβουλίου.

Παρακολούθηση, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον επικεφαλής της Μ. Σφακιανάκη, συγκεκριμένων ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στη χώρα.

Παράλληλα, η απόφαση του κ. Δένδια είναι η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει αισθητή μεν την παρουσία της, όπως συνέβη με την εγκατάσταση δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μη δοθεί η εικόνα αστυνομοκρατούμενων πόλεων.

Σε ισχύ παραμένει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.για την παύση της διάθεσης των αστυνομικών που έχουν επιφορτισθεί με την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής…  Ο υπ. Δημόσιας Τάξης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος στηρίζει απόλυτα αυτή την πολιτική και έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι «όλοι θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών».

Ρυθμίσεις

Ο κ. Δένδιας επίσης είναι σε «ανοιχτή γραμμή» και με τον υπ. Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπή της.

Σε αυτούς τους βασικούς άξονες θα στηριχθεί και το επόμενο διάστημα η κυβερνητική γραμμή, καθώς η άποψη που διατυπώθηκε για να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή δεν βρίσκει πολλούς συμμάχους στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου».

Από το παραπάνω κατεβατό προκύπτει πλήθος ερωτημάτων. Θα αναφέρω κάποια απ’ αυτά:

1ον) «Θα συλλαμβάνεται και θα πηγαίνει στο αυτόφωρο όποιος βουλευτής διαπράττει αδίκημα, ακόμα κι αν δεν είναι κακούργημα». Θα ισχύει αυτό μόνο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ή και των άλλων κομμάτων; Δηλαδή, π.χ. αν βουλευτής του ΚΚΕ κάθετε στον καταπέλτη πλοίων και αποκλείει την είσοδο των επιβατών θα συλλαμβάνεται;

2ον) Δηλαδή θα καταργηθεί γενικά η βουλευτική ασυλία ή αυτό θα αφορά μόνο τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

3ον) Βάσει ποιού νόμου του κράτους θα συμβεί κάτι τέτοιο;

4ον) Θα παρακολουθεί και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα η Κρατική Ασφάλεια, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ, ή μόνο την Χρυσή Αυγή; Βάσει ποιού νόμου;

5ον) Η «εγκατάσταση αστυνομικής δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» (για παρακολούθηση!!!), σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε κλούβες κι έξω από τον Περισσό, την Κουμουνδούρου, τη Συγγρού κ.τ.λ.; Ή μήπως αυτό ισχύει –και πάλι- μόνο για την Χρυσή Αυγή;

6ον) Βάσει ποιού νόμου παρακολουθούνται και μάλιστα επίσημα τα γραφεία ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπεί το 7% του ελληνικού λαού;

7ον) Υπάρχει σε ισχύ νομική διαδικασία που να προβλέπει ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα μπορεί να τεθεί εκτός νόμου ή μήπως αυτό θα γίνει πραξικοπηματικά, με το έτσι θέλω, ειδικά στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής;

8ον) Το Προεδρικό Διάταγμα για τη φύλαξη των βουλευτών από αστυνομικούς προβλέπει απόσυρση των αστυνομικών απ’ όλους τους απλούς βουλευτές, όλων των κομμάτων. Θα εφαρμοστεί, λοιπόν, για όλους ή μήπως μόνο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Αυτά αρκούν. Να μην πούμε περισσότερα αυτή τη στιγμή. Είναι φανερό, πως αν η συγκυβέρνηση Σαμαρά δε μείνει στα λόγια και προχωρήσει σε τέτοια αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα, θα έχουμε αυτό που λέμε «χούντα». Και τότε ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και η μνημονιακή συγκυβέρνηση (με τους ξένους προστάτες της και τους αριστερούς της συμμάχους, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και ο ελληνικός λαός…

Αμαλία Κουτσαβίτη