Βάζει λουκέτο ο 902… Καιρός να βάλει λουκέτο και το ΚΚΕ!

Επιτέλους, να κι ένα ευχάριστο νέο μέσα στη μαυρίλα της εποχής που ζούμε: εντός των ημερών βάζει λουκέτο ο τηλεοπτικός σταθμός 902, όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ:

«Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους. Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής… Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας.

Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στο χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας. Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτήν τη μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος».

Προσέξτε ύφος! Το «κόμμα του λαού» μιλάει για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα, «κατανοεί» το δράμα των ανέργων, αλλά «δε γίνεται αλλιώς» και στο ειδησεογραφικό-προπαγανδιστικό πόρταλ που θα δημιουργήσει θα βασιστεί στην «εθελοντική δουλειά των μελών του κόμματος».

Τι σας θυμίζουν όλα αυτά; Μα τις δικαιολογίες που επικαλούνται τα 3 τρία τελευταία χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις για να επιβάλλουν τα δυσβάστακτα μέτρα στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για την ίδια ακριβώς φρασεολογία και μεθοδολογία!

Εμείς πάλι πιστεύουμε πως το κλείσιμο του 902, ενός τηλεοπτικού σταθμού χαμηλού κόστους  (προέβαλλε ρωσικές και πολωνικές παραγωγές από την εποχή του «υπαρκτού») και χαμηλού επιπέδου (διαφήμιζε κατσαρόλες, μασαζοκαλτσόν κ.τ.λ.), δεν οφείλεται μόνο στην παραδοσιακή τσιγγουνιά των σπαγκοραμμένων του Περισσού, αλλά και στην αισθητή μείωση της «πελατείας» τους. Που όσο περνάει ο καιρός θα είναι ολοένα και πιο έντονη. Μέχρι που να έρθει η ευλογημένη εκείνη ώρα που θα βάλει λουκέτο και το ίδιο το ΚΚΕ, και θα ξεβρωμίσει ο τόπος από την ιδεολογική σαπίλα που αναδύει! Κι όπως φαίνεται από την αφύπνιση του κόσμου, η ώρα αυτή δε θα αργήσει και πολύ…

Αμαλία Κουτσαβίτη