Μηνιαίοι μισθοί 21.000 και 15.500 ευρώ στην Ελλάδα του Μνημονίου!

Τελικά, λεφτά υπάρχουν, αλλά όχι για όλους… 

Λεφτά δεν υπάρχουν, μας διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους η συγκυβέρνηση, γι’ αυτό πρέπει να περικοπούν… οριζοντίως και καθέτως οι μισθοί και τα δώρα των εργαζομένων, οι συντάξεις των γερόντων, αλλά και τα επιδόματα πολυτέκνων, αναπήρων κ.λπ. πραγματικά ευπαθών ομάδων, πρέπει να συνεχίσει να εισπράττεται το περιβόητο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ (το οποίο λέγεται ότι θα επεκταθεί και στα αγροτεμάχια…), πρέπει να πληρώνουμε πενταπλάσιους φόρους από πέρυσι, κ.τ.λ.

Κι όμως, για κάποιους λίγους αλλά «εκλεκτούς» των κατεστημένων μηχανισμών, υπάρχουν λεφτά με τη σέσουλα! Έτσι, λοιπόν, στοιχεία μισθοδοσίας – για το επταμελές ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έδωσε χθες στη βουλή βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, η οποία τόνισε με νόημα: «Οι απολαβές των μελών του ΔΣ του Ταμείου είναι προκλητικά πολλαπλάσιες ακόμη και εκείνων του πρωθυπουργού», αποκαλύπτοντας πως ο πρόεδρος Παναγιώτης Θωμόπουλος λαμβάνει 21.000 ευρώ το μήνα και ο πρώτος αντιπρόεδρος 15.500 ευρώ!!!

Τι της απάντησε ο αρμόδιος υπουργός; Πως η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τις αμοιβές των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Δηλαδή, αυτό που λέει ο σοφός λαός: «φέξε μου και γλίστρησα»…

Και μη νομίζετε πως οι προαναφερόμενοι «εκλεκτοί» είναι μόνο δυο-τρεις. Υπάρχουν χιλιάδες, «σύμβουλοι», «παρασύμβουλοι» και λοιποί παρατρεχάμενοι, που δεν τους ακουμπάει κανείς. Γιατί πολύ απλά, αυτοί είναι οι στυλοβάτες του συστήματος!

Αμαλία Κουτσαβίτη