Πανσέληνος στα Μουσεία

Μια ιδιαίτερη βραδιά θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό, υπό το φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου. Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο, ενώ στα περισσότερα από αυτά θα φιλοξενηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Δείτε τις εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική:

ΑΤΤΙΚΗ
Ρωμαϊκή Αγορά
Μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων με τίτλο: «Θύμισες και αρώματα από την παλαιά Αθήνα» (συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών).

Κήπος Νομισματικού Μουσείου
Οι εκθεσιακοί χώροι του Νομισματικού Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από 6.30 μ.μ. έως 8.30 μ.μ., με οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες 20 ατόμων. Μουσική εκδήλωση «Πάμε μια βόλτα στο Φεγγάρι». Τραγούδι Αναστασία Μουτσάτσου, πιάνο Μάριος Στρόφαλης (9.30 μ.μ.).

Αρχαίο Θέατρο της Ζέας
Μουσική βραδιά υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής (Μπετόβεν, Μότσαρτ κ.ά), αλλά και νεώτερης ελληνικής (του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη κ.ά.). Η Κική Σβίγκου θα παίξει στο πιάνο νοσταλγικές συνθέσεις και θα συνοδεύσει τις σοπράνο Λιάνα Κοκόση και Δέσποινα Ρεθυμιωτάκη, σε ένα πρόγραμμα κλασσικών και σύγχρονων τραγουδιών. Ο Αρχαιολογικός χώρος θα ανοίξει στις 9μ.μ. για το κοινό και η μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ..

Επιγραφικό Μουσείο
Προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα» του Φ. Κουτσαφτή (8.30 μ.μ.).
Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου (εκτός περίφραξης χώρου, περιοχή Τουριστικού Περιπτέρου) Συναυλία «Ένα φεγγάρι τον Αύγουστο» με τις Τάνια Τσανακλίδου και Ελένη Τσαλιγοπούλου που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου που θα τις συνοδεύσει στο πιάνο, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής (Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ»).

Αμφιάρειο
Μουσική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Δήμο Ωρωπού.

Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας (Μεγάλα Προπύλαια)
Μουσική εκδήλωση με τους Μάρθα Φριτζήλα και Τάκη Φαραζή, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων Αισχύλεια 2012, σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων – Κρήνη Θεαγένους
Οι χώροι ανοικτοί για το κοινό.

Αρχαιολογικός χώρος Ιερού Ποσειδώνα στον Πόρο
Μουσική εκδήλωση με ρεσιτάλ πιάνου.

Κάστρο Χώρας Κυθήρων
Ο χώρος ανοικτός για το κοινό έως τα μεσάνυχτα.

Πηγή:  naftemporiki.gr