Μυρίστηκαν εξουσία τα… ορφανά του Α. Παπανδρέου!

Πριν από τις εκλογές, τα «υπερδεξιά» παπαγαλάκια της ΝΔ είχαν ρίξει την προπαγανδιστική μπανανόφλουδα: ψηφίστε ΝΔ γιατί θα βγουν οι… νέο-κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια περίοδο, γινόταν αισθητή η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο-ΠΑΣΟΚ και του Τσίπρα σε κακέκτυπο του αλήστου πολιτικής μνήμης εθνικού ολετήρα Ανδρέα Παπανδρέου. 

Τώρα, με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, στις 3 του Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «Νέος Αγωνιστής» (η νέα παλαιο-πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ…), διοργανώνουν εκδήλωση… νοσταλγίας στην Πλατεία Δαβάκη, με ομιλητές τους Α. Τσίπρα, Νίνα Κασιμάτη και Μενέλαο Γκίβαλο. Οι δύο τελευταίοι είναι στελέχη του παλαιού «ανδρεοπαπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ. Το αστείο της όλης υπόθεσης, είναι ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους «παλαιοπασόκους» υιοθετεί «πακέτο» (όπως βλέπετε και στην αφίσα) και τα ψευδεπίγραφα συνθήματα του παλαιού ΠΑΣΟΚ «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία- Κοινωνική Απελευθέρωση», με τα οποία τότε κορόιδευε την κοινωνία, ενώ υπάρχει όπως βλέπετε και σύνθημα που περιέχει τον όρο «Δημοκρατική Παράταξη», που ως γνωστόν χρησιμοποιούσε ο Α. Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ.

Και βέβαια, το συμπέρασμα είναι ότι όπως το παλαιό ΠΑΣΟΚ ξεγέλασε τους Έλληνες και η «Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία-Κοινωνική Απελευθέρωση» έγιναν «Μνημόνιο- Σκλαβιά- Εξαθλίωση», έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεγελάσει τους Έλληνες με τα ίδια και τα ίδια παραμύθια. Ποιος τους πιστεύει πλέον;

Αμαλία Κουτσαβίτη