Έκλεψαν χιλιάδες άδειες παραμονής από το γραφείο αλλοδαπών της Καλαμάτας

Πολύωρο «ριφιφί», ολόκληρο το βράδυ που πέρασε, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, στην Καλαμάτα, είχε ως τελική λεία 1.000 κάρτες άδειας παραμονής αλλοδαπών, 1.000 βεβαιώσεις διαμονής αλλοδαπών και 8.000 ευρώ. Οι δράστες, όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες, χθες το βράδυ διέρρηξαν την πίσω πόρτα του κτιρίου (Οδός Αθηνών – Καλαμάτα) και μπήκαν στο υπόγειο. Στην συνέχεια πέρασαν όλους τους τοίχους που βρήκαν μπροστά τους (συμβατικούς ή από γυψοσανίδα) και ανέβηκαν στα γραφεία του πρώτου ορόφου.

Στο πέρασμα τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο, αφού έψαχναν τα πάντα, για να καταλήξουν στο χρηματοκιβώτιο της υπηρεσίας, το οποίο και άνοιξαν (έκοψαν) με οξυγονοκόλληση.

Προφανώς, κατάφεραν να απομονώσουν / καταστρέψουν τον συναγερμό και, όπως αποδεικνύεται από τη δράση των δραστών, παρέμειναν στο κτίριο επί πολλές ώρες.

Τελικά κατάφεραν τον στόχο τους που ήταν η ανακάλυψη και αφαίρεση (κενών) καρτών / αδειών παραμονής και βεβαιώσεων διαμονής αλλοδαπών, αφαίρεσαν 1.000 κάρτες / άδειες παραμονής και 1.000 βεβαιώσεις διαμονής και όσα χρήματα φυσικά βρήκαν (8.000 ευρώ).

Σημειώνεται ότι, με τον «Ξένιο Δία» σε δράση σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Πελοπόννησο, οι κενές άδειες παραμονής και οι βεβαιώσεις διαμονής αλλοδαπών αποτελούν πολύτιμη λεία, καθώς μπορούν να … μοσχοπωληθούν στην … αγορά της λαθρομετανάστευσης.