Μιλάνε για «ρατσιστικές επιθέσεις» όμως τα στοιχεία λένε άλλα…

Η φρίκη της Πάρου με τον 21χρονο πακιστανό κανίβαλο που έκλεψε, βίασε και πολτοποίησε το κεφάλι της 15χρονης Μυρτώς, αλλά και η στυγερή δολοφονία του 53χρονου ταξιτζή, φαίνεται πως απασφάλισαν τη βόμβα της λαθρομετανάστευσης που τα τελευταία χρόνια απειλεί να τινάξει στον αέρα τον κοινωνικό ιστό της χώρας και μάλιστα με έναν πρωτοφανή τρόπο που προκαλεί τρόμο, αλλά και πολλά ερωτηματικά. Την ώρα που η περίφημη επιχείρηση Ξένιος Ζευς συνεχίζεται με φτωχά αποτελέσματα, αφού μόλις λίγες δεκάδες είναι οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται καθημερινά μέσα σε έναν τεράστιο όγκο εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, καθημερινά πλέον καταγράφονται σοβαρά περιστατικά επιθέσεων εις βάρος αλλοδαπών με νεκρούς και τραυματίες.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δολοφονική επίθεση με 10 μαχαιριές εις βάρος ιρακινού λαθρομετανάστη στην Ομόνοια, την οποία έσπευσαν να καταδικάσουν κάνοντας λόγο για απαράδεκτες ρατσιστικές επιθέσεις, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αριστεράς. Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις, αφενός γιατί δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες και αφετέρου διότι κάποιοι ακόμη αναρωτιούνται πώς στα ίδια κόμματα, δεν περίσσεψε ούτε μια λιτή δήλωση συμπαράστασης για το τραγικό περιστατικό με θύμα την 15χρονη μαθήτρια!

Τις τελευταίες μέρες, το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο. Ωστόσο, παρότι πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για ρατσιστικές επιθέσεις, τα γεγονότα μάλλον τους διαψεύδουν, αφού στα περισσότερα από τα επεισόδια και τις δολοφονίες που έχουν καταγραφεί, οι δράστες είναι ομοεθνείς των θυμάτων. Συγκεκριμένα:

Γεωργιανός είναι ο δράστης που συνελήφθη και ο οποίος κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι σε ομοεθνή του στο Άγιο Όρος.

Στη Θεσσαλονίκη, 25χρονος Τυνήσιος δολοφονήθηκε από δυο ομοεθνείς του, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

26χρονος Πακιστανός συνελήφθη στη Σαλαμίνα για τον βιασμό και τη δολοφονία 19χρονου συμπατριώτη και συγκατοίκου του.

Ένας πακιστανός σοβαρά τραυματισμένος είναι ο απολογισμός της άγριας συμπλοκής ομάδας πακιστανών τα μεσάνυχτα στο Αιγάλεω.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι λεγόμενες «ορφανές» επιθέσεις που δεν έχουν εξιχνιαστεί και οι αστυνομικοί προσπαθούν να σχηματίσουν το παζλ του εντοπισμού των δραστών, πριν εξάγουν συμπεράσματα.

Makeleio.gr