Επίθεση του ΚΚΕ στον δήμαρχο Καλαμάτας επειδή ζήτησε την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών

Το ΚΚΕ Πελοποννήσου, με ανακοίνωσή του, επιτίθεται στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, με αφορμή την επιστολή του στην αστυνομία και την εισαγγελία, με την οποία ζητά την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που δημιουργούν πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης.

Το ΚΚΕ Πελοποννήσου σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι, «ο δήμαρχος Καλαμάτας συνδέει -κατά την προσφιλή τακτική της ΝΔ, των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της «Χρυσής Αυγής»- την άνοδο της εγκληματικότητας και τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών με την παρουσία των μεταναστών- προσφύγων προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις». Προσθέτοντας πως, «το αίτημά του είναι συνέχεια της άθλιας επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» με την οποία έχει εξαπολυθεί ένα άγριο κυνηγητό σε βάρος των μεταναστών με το επιχείρημα της «ανακατάληψης της πόλης» και της «εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας»».

Υπογραμμίζει επίσης ότι, «η συγκυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές που είναι στην ίδια γραμμή (και ο δήμαρχος Καλαμάτας) κάνουν επίδειξη απανθρωπιάς στα θύματα της μετανάστευσης».

enikos