Καζάνι που βράζει η κοινωνία: Βγάλτε τον Στρατό στους δρόμους

Στην Ελλάδα των ταμπού και της αριστερόστροφης μεταπολιτευτικής διανόησης, δεν άργησε να εκδηλωθεί το πρώτο κύμα συμπάθειας υπέρ των Αφγανών και Ινδών των φαναριών. Υπέρ των Πακιστανών που παράνομα ζουν στο κέντρο της Αθήνας και των Γεωργιανών που ανενόχλητα θα πρέπει – κατά την ιδεολογία του επίσης Γεωργιανού Ιωσήφ Στάλιν – να κατατρομοκρατούν τους Έλληνες «καπιταλιστές». Όμως η αλήθεια είναι μία και σκληρή: η ώρα της εξόδου για τους παράνομα διαβιούντες μετανάστες στη χώρα μας έχει έλθει. «One way or another» όπως λένε και στο χωριό μου την Ανδρίτσαινα, οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν έναν τόπο που δεν μπορεί να συντηρήσει ούτε καν τα δικά του παιδιά. Επίσης, θα πρέπει επιτέλους στη χύμα χώρα που ζούμε να μάθουν έστω οι ξένοι πως υπάρχουν νόμοι. Κατόπιν θα ακολουθήσουμε κι εμείς οι ντόπιοι, όμως κάθε αρχή, καλή είναι.

Προσωπικά δεν εντάσσομαι στους Έλληνες εκείνους που για κάθε δεινό της οικονομίας και κοινωνίας ψέγουν τους μετανάστες. Από αυτούς τροφοδοτούνται και τροφοδοτήθηκαν με ζεστό χρήμα τα ασφαλιστικά ταμεία όταν ο ελληνικός πληθυσμός διαρκώς γερνούσε ή αδιαφορούσε για μια σειρά ταπεινών αγροτικών ή οικοδομικών εργασιών, πολλοί από αυτούς έγιναν μεταφορείς της ελληνικής κουλτούρας στους τόπους τους ανοίγοντας το δρόμο για έναν νέο διεθνισμό τον οποίο η περιφερειακή Ελλάδα έχει ανάγκη, πολλοί δε μετανάστες μεγαλούργησαν και έγιναν πιο Έλληνες κι από εμάς. Να σας θυμίσω τα μετάλλια των Αλβανών που σε μια νύχτα βαπτίστηκαν Έλληνες, των Γεωργιανών που παρά τις καραμπινάτες κεντρασιατικές «φάτσες» τους πήραν ένα ελληνικό επώνυμο και μας γέμισαν υπερηφάνεια στους Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνου ή του Σίδνεϊ.

Όμως κακά τα ψέματα. Όσο φιλελεύθερος κι αν αισθάνεται κανείς, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου να εφαρμοστούν οι νόμοι της μετανάστευσης και σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Και κατά τη γνώμη του γράφοντος, επειδή η αστυνομία δεν θα αρκέσει για να υποστηρίξει το τιτάνιο αυτό έργο, ενδεχομένως θα πρέπει, δίχως ταμπού και μεταχουντικές αγκυλώσεις, στο παιχνίδι να μπει και ο ελληνικός Στρατός.

Ναι καλά διαβάσατε.

Όταν έχεις μια αδύναμη αστυνομία, δεν μπορείς να αφήνεις ως κυβέρνηση το κέντρο της Αθήνας έρμαιο και να μην μπορούν να περπατήσουν οι Αθηναίοι πίσω από το Δημαρχείο της Κοτζιά ή στην Ακαδημίας και στην Ομόνοια. Και για να γίνει η ανακατάληψη του Κέντρου ώστε η πόλη να ανασάνει και να αναπτυχθεί, θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει τη γενναία μα αναγκαία απόφαση. Να βγάλει στρατό στο δρόμο.

Όσο κι αν οι νοσταλγοί του Τσε Γκεβάρα, του Μάη του 68 και του Πολυτεχνείου κι αν τρομάζουν θα πρέπει να τους θυμίσουμε πως η ημερομηνία που γράφεται αυτή η θέση είναι η 6η Αυγούστου 2012!

Η χώρα δεν κινδυνεύει από κάποιου είδους πραξικοπηματία, ενώ και άλλες χώρες έπραξαν ακριβώς το ίδιο όταν βρέθηκαν σε πρόβλημα. Να σας θυμίσω πως ο Μπερλουσκόνι το ίδιο έπραξε στις αρχές του 2008 για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα στη νότια Ιταλία και το Μιλάνο, το ίδιο συζητήθηκε στη Γαλλία από τους Συντηρητικούς κι όχι από την άκρα Δεξιά με τις μεγάλες ταραχές του 2006 όπως και στη Μεγάλη Βρετανία όταν καίγονταν τα περίχωρα του Λονδίνου.

Ας σπάσουμε λοιπόν τα ταμπού κι ας δώσουμε μια ευκαιρία ανακούφισης μιας ρημαγμένης πόλης όπως είναι η Αθήνα. Γιατί εάν σήμερα δεν βγει στρατός για να βοηθήσει στην πάταξη της παρανομίας, αύριο ο Στρατός θα βγει για άλλους λόγους.

Δημ. Μαρκόπουλος / ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ